Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enchilladas á la Anna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket god maträtt där du själv väljer hettan i den:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du börjar med dela kycklingen i lagom stora mumsbitar, sen steker du kycklingen och kryddar med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  2. Under tiden du steker kycklingen så blandar du ihop crème fraiche, sambal oelek, bladen från den färska timjanen, pressar ner vitlöken, slänger i den hackade löken och paprikan samt till sätter lite mera salt peppar och paprikapulver.
  3. När kycklingen är färdig stekt så häller du ner kycklingen i crème fraiche-smeten och rör om.
  4. Ta fram en ugnsfast form samt tortilliabröden.
  5. Lägg ett tortilliabröd på en tallrik och lägg en sträng med crème fraiche- och kycklingsmet i mitten, sen rullar du ihop den och lägger ner den i den ugnsfasta formen, upprepa till smeten tar slut, det blir ca 8 tortillia bröd i storlek large när jag gör på detta recept.
  6. När formen eller formarna är fyllda så strör du över den rivna osten och stoppar in den i ugnen på 200 grader till osten smält och fått lite färg. Servera gärna med en fräsh sallad!
  7. SMAKLIG MÅLTID!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.