Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Endiv uppochnedpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rätt mäktig och smakrik, kan ätas som vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till lamm, oxkött eller vilt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela matfettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta ihop pajdegen. Jag använder alltid matberedaren. Låt degen vila i kylskåpet minst 20 minuter. Färdigköpt smördeg går också bra.
  2. Skölj endiverna och halvera dem på längden. Skiva smöret tunt och lägg det i en liten ugnsfast stekpanna, strö över sockret. Tillsätt en nypa salt och dra några varv med pepparkvarnen. Sätt pannan över hög värme tills smör och socker börjar brynas. Avlägsna den snabbt och lägg endivehalvorna tätt ihop, med skurna sidan nedåt. Smula över ost och nötter.
  3. Kavla ut pajdegen skär en rundel lite större än pannan, nagga den, särskilt om det är smördeg och stoppa in degen runt fyllningen. Baka 25-30 minuter i 200 grader.
  4. Låt pajen stå några minuter efter den kommit ur ugnen. Stjälp upp den på serveringsfatet, men var försiktig för het vätska kan rinna ur. Jag tar på mig gummihandskar.
  5. Om du är trädgårdsintresserad och förtjust i endiver, läs gärna min artikel om endivodling

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.