Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Endivegratäng med Skinka och Ost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Min Svärmor brukar bjuda på den här rätten när vi kommer på besök på vardagarna. En fyllande och god holländsk husmanskost-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Förvärm ugnen till 200 °C. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter. Skär bort den hårda biten på Endiverna och eventuellt några ytterblad, dela varje endiv på längden. Koka sen endiverna i lätt saltat vatten i ca 3 minuter och lyft sen ut endiverna och låt dom svalna. Under tiden så gör mos av potatisarna och blanda i mjölk och senap, salt och peppar efter smak. Lägg i potatismoset i en smörad ugnsform och fördela allt jämnt.. Ta en skiva ost och en skiva skinka och rulla in varje endiv-halva i en ost-skink platta. Lägg rullarna tätt ovanpå potatismoset och sen in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en grönsallad och ett glas vitt vin eller en torr cider.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.