Endiver, som fått sjuda några minuter i färsk apelsinsaft och honung, är en verklig smakupplevelse. De kan med fördel ätas som en lätt ensamrätt, men är också en fin förrätt.
Instruktioner
- Skölj endiverna och skär dem mitt itu på längden. Skär ut rotfästet i en spets så att så mycket som möjligt kommer bort. Det kan nämligen ha en kraftig besk smak.
- Skölj apelsinen noggrant. Skala av det yttersta skalet och skär det i strimlor.
- Koka upp vatten och buljongextrakt. Tillsätt citronsaft och apelsinskal.
- Pressa apelsinen. Häll apelsinsaft och honung i buljongen och lägg ner endiverna med den kupiga sidan upp. Sjud dem i 5 minuter. Ös under tiden med buljongen.
- Ta upp endiverna och låt dem rinna av. Lägg upp dem på ett fat eller 4 tallrikar. Lägg skinkan vid sidan om och garnera med persilja och några strimlor apelsinskal.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar