Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Endivsallad med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Endiv är en mycket god salladsvariant men det kan ibland hända att den är lite bitter i smaken. Ett bra knep är att sätta salladshuvudena i isvatten någon timme innan de skall användas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp sparrisen att rinna av och skala räkorna.
  2. Ansa och skär endiverna och purjolöken i tunna skivor. Finhacka lite av purjon till såsen.
  3. Varva endiver, purjo och sparris i en salladsskål eller portionsvis i coupeglas och lägg räkorna i ett lager överst.
  4. Blanda majonnässåsen och häll den ovanpå salladen utan att blanda om.
  5. Blanda salladen vid bordet just i serveringsögonblicket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.