Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Energikakor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Nyttiga och goda energikakor som är perfekt till mellanmål men även som en nyttigare kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka cashewnötterna grovt. Rosta dem tillsammans med solroskärnor och pumpakärnor i en torr stekpanna på medelvärme ca 4 minuter.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Vispa äggvitorna lätt för hand ca 1 minut. Blanda ner Steviasocker, salt och psylliumfrön. Tillsätt rivet äpple, blåbär, tranbär och de rostade fröna och nötterna. Rör ner kokosmjöl.
  4. Platta ut degen på en bakplåtspapper en ugnsfast form ca 25x8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna några minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär kakan i mindre rektangulära bitar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem ytterligare ca 8 minuter. Låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.