Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Energirika muffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna muffins är god, mättande och energirik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Blanda mjöl, havregryn, vetegroddar, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
  2. Blanda dadlar, sultanrussin och fiberflingor i en annan skål. Slå på mjölk och rör om och rör sedan ner ägg, honung, ljus och mörk sirap och 5 matskedar solrosolja. Häll fruktblandningen i de torra ingredienserna och rör om försiktigt tills smeten är nätt och jämnt blandad. Rör inte för länge – det får gärna finnas lite klumpar i den.
  3. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda mullinsen i 190° varm ugn i 20-25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.