Denna muffins är god, mättande och energirik.
Instruktioner
- Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Blanda mjöl, havregryn, vetegroddar, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
- Blanda dadlar, sultanrussin och fiberflingor i en annan skål. Slå på mjölk och rör om och rör sedan ner ägg, honung, ljus och mörk sirap och 5 matskedar solrosolja. Häll fruktblandningen i de torra ingredienserna och rör om försiktigt tills smeten är nätt och jämnt blandad. Rör inte för länge – det får gärna finnas lite klumpar i den.
- Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda mullinsen
i 190° varm ugn i 20-25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar