Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk baconsandwich på kavring

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En mycket enkel baconsandwich som min hyresvärdinna i London brukade göra. När hon kom med dem så visste jag att hon köpt köttfärs. Sandwichen var en muta för att jag skulle laga Svenska köttbullar! Jag har sökt på MK efter denna enkla sandwich på kavring, men inte hittat någon. Många baconsandwichar finns, men ingen lika enkel och på kavring.

Ingredienser

Instruktioner

Dela baconpaketet på mitten och knaperstek baconen, låt dem rinna av på hushållspapper. Bred smör på alla brödskivor och lägg 1 salladsblad på varje. Bred majonnäs på salladsbladen. Lägg 4-5 skivor gurka och 1 skiva bifftomat på varje skiva. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Fördela baconen på 4 av brödskivorna. Lägg på de 4 andra brödskivorna och tryck ihop. Skär på diagonalen så varje sandwich blir 2 trianglar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • MosterNettan 12 januari 2013

  Nästan som en Club Sandwich som jag älskar. Kavring är en favorit, så denna kombination måste jag absolut prova. Kan tänka mig att testa med Åländskt svartbröd som påminner om kavring. Ligger nu i min kokbok... Tack för det!

 • walterego 14 januari 2013

  Nästan för bra för att vara sant. Inga rester i kylskåpet som måste prioriteras och snålvattnet kommer (som oftast när du presenterar dina recept). Testas idag.Betygsätter sedan men kan inte tänka mig annat än full pott!

 • Anderstam 14 januari 2013

  Kul att ni blir nyfikna på denna enkla sandwich! Senast igår kväll gjorde dem till gumman och mig. Sedan hon fick smaka den första gången så efterfrågas den minst 1 gång i veckan.

 • walterego 14 januari 2013

  Testat o klart! Mina/våra förväntningar infriades med råge. Hade bara inlagd pressgurka som jag gjorde igår, men jag försäkrar: det blev säkert godare (om det går). Vindsnabb att fixa. Gott att äta. Varför finns inte ett + vid fullpoängaren?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.