- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Klassisk dessert till julen mäktig men ack så god.
Instruktioner
- Blanda digestive kexen, muskovadosocker, smält smör, ingefära tills det är väl blandat.
Pressa ut smulmassan i en 24 cm i diameter pajform, ställ i kylen för att svalna.
- Öppna den kondenserade mjölken häll i en liten kastrull. Placera den i kokande vatten. Låt den småkoka i 1 1/2 till 2 timmar, eller tills den blivit karameliserd och tjock. Rör om då och då. När den är färdig skall den vispas slät.
- Tag ut formen ur kylen, häll den avsvalnade toffeen i pajskalet. Skiva bananerna och placera över toffeen. Vispa grädden tjock och bred ut över bananerna. Riv choklad över grädden. Ställ i kylen tills den skall serveras.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom verkar goda jag ger en fyra francis