Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk köttpaj

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Detta är en engelsk variant på paj. Men på den engelska puben får du den ofta serverad med njure eller lammkött istället för den rostbiff och skinka som används i detta receptet. Den här pajen innehåller även en god portvinssås samt brysselkål, syltlök och champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Knåda ihop samtliga ingredienser till degen med fingertopparna i en bunke. När allt är väl blandat ställ degen kallt att vila i cirka 30 minuter.
  2. Skär rostbiffen och skinkan i bitar. Tina brysselkålen och spola hastigt av syltlöken i kallt vatten. Blanda och lätt ut rostbiffen, skinkan, brysselkålen, syltlöken och champinjonerna i en smord pajform.
  3. Gör portvinssåsen: Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull utan att det får färg. Späd med buljong, portvin och soja och låt såsen koka 5 minuter. Smaka av med nymalen peppar och ev salt. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Fördela såsen över köttet och grönsakerna i formen. Kavla ut pajdegen på mjölat bord till en rundel, något större än formen. Lägg degen generöst över som ett lock. Obs! Sträck ej degen över formen - då spricker den vid gräddningen.
  5. Kläm till degen ordentligt vid kanten. Gör ett par små lufthål i locket så att ången kan ta sig ut. Pensla locket med uppvispat ägg och grädda pajen på galler i mitten av ugnen, 10-15 minuter. Servera pajen nygräddad med en fräsch sallad som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.