Detta är en engelsk variant på paj. Men på den engelska puben får du den ofta serverad med njure eller lammkött istället för den rostbiff och skinka som används i detta receptet. Den här pajen innehåller även en god portvinssås samt brysselkål, syltlök och champinjoner.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Knåda ihop samtliga ingredienser till degen med fingertopparna i en bunke. När allt är väl blandat ställ degen kallt att vila i cirka 30 minuter.
- Skär rostbiffen och skinkan i bitar. Tina brysselkålen och spola hastigt av syltlöken i kallt vatten. Blanda och lätt ut rostbiffen, skinkan, brysselkålen, syltlöken och champinjonerna i en smord pajform.
- Gör portvinssåsen: Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull utan att det får färg. Späd med buljong, portvin och soja och låt såsen koka 5 minuter. Smaka av med nymalen peppar och ev salt. Sätt ugnen på 250 grader.
- Fördela såsen över köttet och grönsakerna i formen. Kavla ut pajdegen på mjölat bord till en rundel, något större än formen. Lägg degen generöst över som ett lock. Obs! Sträck ej degen över formen - då spricker den vid gräddningen.
- Kläm till degen ordentligt vid kanten. Gör ett par små lufthål i locket så att ången kan ta sig ut. Pensla locket med uppvispat ägg och grädda pajen på galler i mitten av ugnen, 10-15 minuter. Servera pajen nygräddad med en fräsch sallad som tillbehör.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar