Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk kycklingpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Receptet kommer från Receptklubben Mästerkocken under avd. 24 "Från resor i främmande länder" Kort nr 4. Själv har jag bara prövat kycklingreceptet, tyckte det var gott liksom gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.
  2. Låt smördegen tina i 15 minuter.
  3. Skär köttet i bitar eller grova strimlor och lägg det i botten på en smord pajform.
  4. Hacka paprikan, löken och äpplet och låt blandningen koka nästan mjuk i buljongen.
  5. Blanda i champinjonerna och krydda efter smak. Häll grönsakerna över köttet i formen.
  6. Kavla ut smördegen till ett lock och tryck fast det väl utefter kanten på formen. Stick tätt med hål i pajlocket med en gaffel, pensla med vatten eller uppvispat ägg och grädda pajen tills deglocket är vackert gyllengult och sprött.
  7. Gott att servera till: En grönsallad eller frasig isbergssallad
  8. Pröva till omväxling: Tonfisk passar fint i en paj, likaså rester av kokt eller stekt kött eller fisk. Grönsakerna kan ockå varieras - purjo, selleri, tomat, ärter är några exempel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Joschi 28 december 2012

    Detta receptet är galet gott. Åt det ofta när vi var barn! Helt klart ett kärt återseende när jag hittade receptet =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.