- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Receptet kommer från Receptklubben Mästerkocken under avd. 24 "Från resor i främmande länder" Kort nr 4.
Själv har jag bara prövat kycklingreceptet, tyckte det var gott liksom gästerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 - 250 grader.
- Låt smördegen tina i 15 minuter.
- Skär köttet i bitar eller grova strimlor och lägg det i botten på en smord pajform.
- Hacka paprikan, löken och äpplet och låt blandningen koka nästan mjuk i buljongen.
- Blanda i champinjonerna och krydda efter smak. Häll grönsakerna över köttet i formen.
- Kavla ut smördegen till ett lock och tryck fast det väl utefter kanten på formen. Stick tätt med hål i pajlocket med en gaffel, pensla med vatten eller uppvispat ägg och grädda pajen tills deglocket är vackert gyllengult och sprött.
- Gott att servera till:
En grönsallad eller frasig isbergssallad
- Pröva till omväxling:
Tonfisk passar fint i en paj, likaså rester av kokt eller stekt kött eller fisk. Grönsakerna kan ockå varieras - purjo, selleri, tomat, ärter är några exempel.
Publicerat den
17 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta receptet är galet gott. Åt det ofta när vi var barn! Helt klart ett kärt återseende när jag hittade receptet =)