Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk russinkaka

 
Skriv ut

Annorlunda kaka med bittermandel och citron. Den behöver även stå till sig några dagar innan man skär i den.

Ingredienser

Instruktioner

Rör matfett och socker pösigt. Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Blanda russinen med lite mjöl och rör ner dem tillsammans med mandel, kanel och citronskal. Rör till sist i mjölet blandat med bakpulver. Sätt ev till lite konjak. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 2 liter. Grädda kakan och låt den svalna under formen. Skär inte i kakan förrän efter 4-5 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.