Har själv inte hunnit provat göra dem, men en vännina gjorde dem och de smakade utsökt.... :)
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.
- Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.
- Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.
- Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.
- Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.
- Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
- Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.
- Tips! När man gör dessa scones så måste bären vara frysta när man blandar dem i degen. Annars så blir det bara sylt av dem! I England serveras scones med grädde och sylt, jag tycker att dessa är supergoda med lite Philadelphiaost.
- Egentligen kan man bara plocka fram ett grundrecept på scones eller sitt favoritrecept och tillsätta hackad choklad och frysta bär. Man kan också smaksätta scones med t ex torkad frukt, ädelost, banan och choklad eller andra bär. Använd fantasin…
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar