Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska kryssbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

...i boken "Det Goda brödet" från 1979 finns det här receptet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 250 grader.
  2. Lägg en tredjedel av mjölet i en skål. Rör ut jästen med saltet + 1 tsk socker och tillsätt denn ljummade mjölken.
  3. Arbeta ihop detta med mjölet i skålen, täck över med handduk och låt jäsa ca 20 minuter.
  4. Smält matfettet, låt kallna och blanda sedan socker, kanel, russin(korinter), apelsinskal och de uppvipade äggen.
  5. Arbeta in detta i den uppjästa degen och tillsätt resten av mjölet i några omgångar.
  6. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
  7. Baka ut degen till runda bullar och sätt dem på smord plåt.
  8. Skär ett kryss i varje bulle, täck över och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
  9. Grädda i ca 10 - 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.