...i boken "Det Goda brödet" från 1979 finns det här receptet...
Instruktioner
- Ugnstemperatur: 250 grader.
- Lägg en tredjedel av mjölet i en skål. Rör ut jästen med saltet + 1 tsk socker och tillsätt denn ljummade mjölken.
- Arbeta ihop detta med mjölet i skålen, täck över med handduk och låt jäsa ca 20 minuter.
- Smält matfettet, låt kallna och blanda sedan socker, kanel, russin(korinter), apelsinskal och de uppvipade äggen.
- Arbeta in detta i den uppjästa degen och tillsätt resten av mjölet i några omgångar.
- Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
- Baka ut degen till runda bullar och sätt dem på smord plåt.
- Skär ett kryss i varje bulle, täck över och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
- Grädda i ca 10 - 15 minuter.
Publicerat den
25 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar