Nu kan du göra dina egna "digestivekex". Dessa goda och knapriga kex smakar fantastiskt med en god ost och en päronbit. Eller varför inte precis som de är?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl, salt, bakpulver, havregryn och socker i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Tillsätt smöret och arbeta ingredienserna tills en degklump bildas, men inte längre.
- Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta.
- Tryck ut kex med en utstickare. Knåda ihop den överblivna degen och gör likadant tills all deg är använd.
- Lägg kexen på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem med en gaffel.
- Grädda kexen 12-15 minuter eller tills de blivit gyllene och aningen bruna i kanten.
- Låt kexen svalna på plåten 5 minuter innan du för över dem till ett galler där de får kallna helt.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar