Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska ostkex

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Nu kan du göra dina egna "digestivekex". Dessa goda och knapriga kex smakar fantastiskt med en god ost och en päronbit. Eller varför inte precis som de är?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl, salt, bakpulver, havregryn och socker i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Tillsätt smöret och arbeta ingredienserna tills en degklump bildas, men inte längre.
  2. Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta.
  3. Tryck ut kex med en utstickare. Knåda ihop den överblivna degen och gör likadant tills all deg är använd.
  4. Lägg kexen på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem med en gaffel.
  5. Grädda kexen 12-15 minuter eller tills de blivit gyllene och aningen bruna i kanten.
  6. Låt kexen svalna på plåten 5 minuter innan du för över dem till ett galler där de får kallna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.