Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska pepparkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 100 portioner
Skriv ut

Receptet kommer från mormor från början som gav det till mamma och nu har jag fått det, om de bakas ut ordentligt blir de riktigt spröda och goda runt jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sirapen röres kall tillsammans med sockret, kryddorna och smöret i ca 10 minuter, kan gå snabbare i en assistent. Sedan hälls grädden i tillsammans med mjölet och bikarbonaten.
  2. Låt degen stå kallt i minst ett dygn, den blir bättre om den kan stå två dagar.
  3. Baka ut degen och tryck ut de formar du vill ha och grädda på 200 grader i 5-8 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • splix 19 december 2009

    Jättegoda pepparkakor! Verkligen helt perfekta men väldigt stor sats. Vi bakade halva natten och det blev säkert 250st, minst! Nu har vi i och för sig pepparkakor till alla vi känner... ;o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.