Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska rabarbermuffins

 
Skriv ut

Helt galet goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rabarbern i små bitar. Dela tjocka stjälkar på mitten. Fräs upp bitarna i oljad stekpanna. Häll på socker och rör om försiktigt. Låt rabarbern mjukna på svag värme men inte mer än att bitarna fortfarande håller ihop.
  2. Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop smöret med gräddfil, ägg och farinsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner till en trögflytande smet.
  3. Ställ (10, antalet får du prova dig fram till beroende hur stora du vill ha muffinsarna) bullformar (för att muffinsen bättre ska hålla formen) i muffinsplåtar. Fördela muffinssmeten i formarna, lägg en klick vaniljkesella ovanpå. Toppa med en matsked av rabarbern. Häll rabarbern i en sil så den rinner av lite om den saftat sig.
  4. Sätt in i ugnen och grädda 20–25 minuter. Låt rabarbermuffinsen svalna och pudra eventuellt över lite florsocker precis innan de ställs fram på bordet

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.