Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska scones

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Skiljer sej från de scones vi är vana vid, väldigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet. 3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. 4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden. 5. Grädda på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter tills de fått fin färg. 6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.
  2. Förslag på variationer: 1. Tillsätt 1 msk kanel och 2 msk socker i degen. 2. En ½ dl korinter i degen är inte så dumt. 3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones. 4. 1 dl riven lagrad ost i degen och du får ostscones.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.