- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Skiljer sej från de scones vi är vana vid, väldigt goda!
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
5. Grädda på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.
- Förslag på variationer:
1. Tillsätt 1 msk kanel och 2 msk socker i degen.
2. En ½ dl korinter i degen är inte så dumt.
3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones.
4. 1 dl riven lagrad ost i degen och du får ostscones.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar