Serveras med smör och marmelad, helst nyrostade.
.
Instruktioner
- Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
Klicka i det kalla margarinet och fördela det till en grynig massa.
- Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i degen.
Rör snabbt ihop degen.
- Rulla ut degen till en lång längd.
Platta till den till ca 1 cm tjocklek och ca 6-8 cm bred.
- Skär längden i 8 bitar och lägg på en plåt.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
- Låt bröden svalna, klyv dem med en vass kniv eller brödsåg och rosta dem guldgula i 150 grader ca 30 minuter.
- Tips:
Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.
Man kan också smaksätta degen med 1 1/2 tsk mald kardemumma
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar