Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska sconesskorpor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Serveras med smör och marmelad, helst nyrostade. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Klicka i det kalla margarinet och fördela det till en grynig massa.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i degen. Rör snabbt ihop degen.
  3. Rulla ut degen till en lång längd. Platta till den till ca 1 cm tjocklek och ca 6-8 cm bred.
  4. Skär längden i 8 bitar och lägg på en plåt. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
  5. Låt bröden svalna, klyv dem med en vass kniv eller brödsåg och rosta dem guldgula i 150 grader ca 30 minuter.
  6. Tips: Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Man kan också smaksätta degen med 1 1/2 tsk mald kardemumma

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.