De här skorporna heter också rusks, vilket är det engelska ordet för skorpa. Servera dem nygräddade med smör och marmelad.
Instruktioner
- Mät upp och blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Lägg i fettet och smula sönder det med fingertopparna eller med en gaffel till en grynig massa.
- Tillsätt ägg och filmjölk. Arbeta snabbt samman massan till en deg.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en avlång kaka ca 2 cm tjock och ca 20x30 cm stor.
- Skär med en vass kniv ut 10 avlånga bitar. Lägg dem på smord eller bakpapperklädd plåt. Grädda i 225º varm ugn ca 15 minuter.
- Dela bröden medan de är varma med en gaffel. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Sätt in dem mitt i ugnen 8-10 minuter. De blir inte genomtorra och ska därför serveras nybakade, då smakar de ljuvligt.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar