Passar utmärkt till det klassiska engelska eftermiddagstet men givetvis god även till kaffet. Den är mycket hållbar.
Instruktioner
- Rör smöret smidigt i stor skål, tillsätt socker. Fortsätt att röra eller vispa med elvisp tills allt sockret smält i smöret och blandningen är ljus och luftig.
- Skölj äggens gulor och vitor. Tillsätt gulorna en i sänder, rör emellan. Tillsätt konjaken.
- Skär cocktailbären i mindre bitar. Skaka dessa och russinen i lite av mjölet. Tillsätt hela mjölmängden och frukten samtidigt, rör så att mjölet fördelas i kaksmeten.
- Piska äggvitorna till styvt skum. Vänd in dem med några få tag.
- Häll upp smeten i smord och bröad kakform, 1½ liter. Grädda i ugn 175 grader, 1 timma och 15 minuter. Lägg folie över när kakan visar tendens att bli alltför mörk på ytan. Stick djupt i den med en och kolla så att tårtan är torr. Stjälp upp den. Låt den stå övertäckt en till två dagar innan den skärs upp. Skär upp den i tunna skivor.
Publicerat den
12 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar