Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelskinspirerad fruktkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Passar utmärkt till det klassiska engelska eftermiddagstet men givetvis god även till kaffet. Den är mycket hållbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smöret smidigt i stor skål, tillsätt socker. Fortsätt att röra eller vispa med elvisp tills allt sockret smält i smöret och blandningen är ljus och luftig.
  2. Skölj äggens gulor och vitor. Tillsätt gulorna en i sänder, rör emellan. Tillsätt konjaken.
  3. Skär cocktailbären i mindre bitar. Skaka dessa och russinen i lite av mjölet. Tillsätt hela mjölmängden och frukten samtidigt, rör så att mjölet fördelas i kaksmeten.
  4. Piska äggvitorna till styvt skum. Vänd in dem med några få tag.
  5. Häll upp smeten i smord och bröad kakform, 1½ liter. Grädda i ugn 175 grader, 1 timma och 15 minuter. Lägg folie över när kakan visar tendens att bli alltför mörk på ytan. Stick djupt i den med en och kolla så att tårtan är torr. Stjälp upp den. Låt den stå övertäckt en till två dagar innan den skärs upp. Skär upp den i tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.