Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

English apple pie

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

När engelsmännen ska laga äppelpaj nöjder de sig inte med härligt äppelmos, utan fyller även pajen med riven mandelmassa och täcker den med ljuvlig marängsmet. Gudomligt gott blir det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vetemjöl, kallt matfett i bitar, socker och äggula i en matberedare. Kör allt till en jämn deg och låt den vila 15-30 minuter. Du kan även göra detta för hand i en bunke.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Varva äppelmos och ströbröd i formen.
  3. Riv mandelmassan grovt, lägg den i en matberedare och tillsätt matfett. Slå ett helt ägg och en äggvita i skålen, samt vetemjöl.
  4. Rör om väl och bred sedan smeten över äppelmoset. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter, och låt den kallna.
  5. Vispa äggvita och socker till marängen till en tjock smet. Bred eller spritsa den över pajen. Grädda pajen i 200 grader, ca 6 minuter, så att marängen får guldbrun färg. Servera pajen avsvalnad med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.