"Äkta" engelska themuffins. Det vill säga; de skiljer sig en aning från det vi vanligtvis kallar muffins.
Instruktioner
- Pudra två bakplåtar lätt med mjöl. Blanda jäst, socker, mjöl, och vatten i en liten skål tills det är slätt.
- Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 10 min eller tills det är pösigt. Sikta ner salt och extra mjöl i en stor skål.
- Gör en grop i mitten; tillsätt mjölk, ägg, smör och jäst på en gång. Blanda till en mjuk deg med en bordskniv. Vänd upp degen på ett mjölat bord, knåda lätt 2 min. eller tills den är helt slät.
- Forma degen till en boll och lägg den i en stor, lätt oljad skål. Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 1½ timme eller tills den jäst upp.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda degen igen i 2 min. eller tills den är slät. Kavla ut till 1 cm tjocklek. Ta ut rundlar ca. 8 cm i diameter.
- Lägg på de smorda bakplåtarna. Låt stå övertäckt på varm plats i 10 min.
- Grädda 15 minuter och vänd muffinsen en gång efter halva tiden. Låt svalna på galler.
Publicerat den
3 maj 2004
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag var aupair i USA ett år och där rostade man English muffins. Är det här bröd man rostar?