Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

English Muffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

"Äkta" engelska themuffins. Det vill säga; de skiljer sig en aning från det vi vanligtvis kallar muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pudra två bakplåtar lätt med mjöl. Blanda jäst, socker, mjöl, och vatten i en liten skål tills det är slätt.
  2. Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 10 min eller tills det är pösigt. Sikta ner salt och extra mjöl i en stor skål.
  3. Gör en grop i mitten; tillsätt mjölk, ägg, smör och jäst på en gång. Blanda till en mjuk deg med en bordskniv. Vänd upp degen på ett mjölat bord, knåda lätt 2 min. eller tills den är helt slät.
  4. Forma degen till en boll och lägg den i en stor, lätt oljad skål. Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 1½ timme eller tills den jäst upp.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Knåda degen igen i 2 min. eller tills den är slät. Kavla ut till 1 cm tjocklek. Ta ut rundlar ca. 8 cm i diameter.
  7. Lägg på de smorda bakplåtarna. Låt stå övertäckt på varm plats i 10 min.
  8. Grädda 15 minuter och vänd muffinsen en gång efter halva tiden. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mobojs 13 januari 2009

    Jag var aupair i USA ett år och där rostade man English muffins. Är det här bröd man rostar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.