Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

English muffins

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

English muffins är ett slags smöriga runda jästbröd som gräddas i stekpanna och äts till frukost i England och USA. De är som bäst delade med gaffel och rostade, baka dem kvällen innan och rosta före servering. Lemon curd är en höjdare som pålägg...eller Strawberry Jam...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken hastigt och låt svalna tills den är ljummen. Lös upp jästen och honungen i mjölken i en skål. Blanda ner mjölet till fördegen. Täck över med plast och låt stå framme en halvtimme. Ställ skålen sedan i kylskåpet över natten.
  2. Rör ner det resterande mjölet, salt och smör, för hand eller i matberedare. Låt degen vila övertäckt i ca 20 minuter för att svälla och arbeta sedan ihop den till en smidig deg, ca 3 minuter i assistent.
  3. Lägg degen i en bunke och låt jäsa till dubbla storleken i rumstemperatur.
  4. Tryck ner degen och ställ in den i kylen i ca en timme för att göra den fast och smidig.
  5. Strö lite majsmjöl över bakbordet och kavla ut degen till drygt en halv centimeters tjocklek. Ta ut runda kakor med en rund form med cirka 8 cm diameter. Har du ingen kakform fungerar ett vinglas utmärkt. Strö lite majsmjöl över muffinsen och låt jäsa rumstempererat i ca 45 minuter.
  6. Knåda ihop den överblivna degen och ställ den i kylen. Efter ca en halvtimme har spänningarna i degen släppt och du kan kavla ut den på nytt för att få ut några muffins till.
  7. Värm en panna tills en droppe vatten som du skvätter på ytan snabbt kokar bort, men inte ett dugg varmare. Pensla ytan med lite smält smör och lägg i dina muffins.
  8. Grädda på låg värme tills undersidan är vackert brun, ca 10 minuter. Vänd och grädda lika länge på andra sidan.
  9. Dela med gaffel, kniv ger en för jämn snittyta, rosta delarna och servera med smör, marmelad, engelsk korv och pocherat ägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.