Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

English Scones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkelt o fort

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
  3. 3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
  4. 4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
  5. 5. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.
  6. 6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.
  7. Förslag på variationer: 1. Tillsätt 1 matsked kanel och 2 matskedar socker i degen. 2. En halv deciliter korinter i degen är inte så dumt. 3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones. 4. En deciliter riven lagrad ost i degen och du får ostscones.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 90Linnea 27 mars 2008

    Så otroligt gott recept på engelska scones! Glöm inte att det måste ätas till te...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.