Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel bärmousse

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En snabblagad mousse utan gelantin men med äggvita.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa bären. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa därefter i sockret.
  2. Blanda bärmos, grädde och äggviteskum. Häll upp i en vacker vid skål eller i små bakade formar.
  3. Ställ i kyl eller frys en stund innan servering. Jag använde mig av tranbär som ger en syrlig smak och dekorerade därför skålen med små maränger. Man kan också bjuda knäckflarn till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.