En fräsch cheesecake är aldrig fel! Med färskost och blåbär trollar du fram denna friska och svalkande godsak som passar både gammal och ung.
Instruktioner
- Börja med pajskalet: Sätt ugnen på 175º. Smula kexen, gärna i matberedare.
- Om du inte har tillgång till en matberedare kan du lägga kexen i en plastpåse och krossa dem för hand i den. Tänk på att inte knyta ihop påsen eftersom den annars lätt går sönder av trycket.
- Blanda kexsmulor och flytande margarin till en massa. Tryck ut kexblandningen en bit upp på kanten i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt 15 min.
- Grädda pajskalet ca 10 min mitt ugnen. Låt det svalna.
- Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Riv och pressa citronen. Tillsätt citronsaft och -skal samt ost, crème fraiche och vaniljsocker i smeten. Rör den jämn.
- Blanda vatten och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med hett vatten. Häll i gelatinet i en fin stråle under fortsatt vispning.
- Blanda ner bären försiktigt så att de inte mosas helt. Häll blåbärsfyllningen i pajskalet.
- Ställ kakan i kylen, minst 4 tim (gärna över natten).
- Garnera med blåbär.
Publicerat den
6 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar