Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Bouillabaisse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna variant på den klassiska fisksoppan blir garanterat populär. En ljuvlig doft av basilika och fänkål lockar gästerna till bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av och skär fiskfiléerna i bitar och droppa över den pressade citronen. Skålla tomaterna och dra av skalet, skär dem i tärningar och ta bort blomfästet. Dela paprikan i fjärdedelar, ta bort kärnorna, skölj och strimla fruktköttet. Skala purjolöken och vitlöken och hacka det fint.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta. Låt lök, vitlök, oregano och fänkål fräsa ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt tomater och paprika och fräs ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt fiskfond och vin och ge alltsammans ett uppkok. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg fiskbitarna i såsen, de tjocka och fasta bitarna först. Lägg på locket och låt sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt, ca 5 minuter. Skölj och skaka basilikan, dra av bladen och strö dem över fiskrätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.