- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Gjorde den när min brorsa fyllde 18
Instruktioner
- Kakan:
Rör ägg, yoghurt och socker pösigt. Vispa inte
Rör ihop de torra ingredienserna fast inte allt mjöl.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggsmeten.
Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl till en lagom smet.
- Häll i en smörad och bröad rund form ( 22 cm ) och grädda i 20-30 min. Stickan ska vara lite kladdig.
- Bryt chokladen i bitar, spara 2 st, och låt dem smälta på den varma kakan.
Låt stå i kyl.
- Fyllning:
Gör moussen som det står på förpackningen, eller blanda vispgrädde och hallon till en egen fyllning. Dela kakan försiktigt och fyll den med fyllningen.
- Innan servering, spritsa grädde på, sätt dit hallon och riv choklad över.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket grädde och hallon ska man ha till fyllningen?