en mycket god chokladtårta och så lätt att göra
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en form.
- Vispa smör och socker fluffigt.
- Blanda kakaon med lite varmt vatten, ca 1 tsk eller 2, och rör till en jämn smet.
- Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket.
- Häll smeten i formen, grädda den mitt i ugnen ca 35-40 min.
- Den ska inte vara kladdig när du tar ut den.
- Under tiden kakan gräddas så gör i ordning chokladmoussen och ställ den i kylen.
- Låt kakan svalna ordentligt innan den delas i 2 delar.
- Bred på moussen på den kalla botten och lägg på locket.
- Smält chokladen som ska vara på tårtan och bred på den ovanpå och låt stelna.
Publicerat den
9 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är min snart 15-åriga dotters favorittårta som jag ska få äran att äta på hennes födelsedagskalas om några dagar. // Förväntansfull mamma :-)
Hej Memmamus. Är det vanlig chokladpudding du menar med chokladmousse??? Ska göra denna på långfredag så jag behöver svar snart, tack.
Den blev jätte god men ett stort minus var att den var väldigt svår att skära, i och med choklad toppingen.
ska laga den till min sons födelsedag den 9/4 =)
Tårtan var helt okej! Men förstår inte hur du tänkte när man bara ska använda 50-100g choklad som topping. Det blev alldeles för lite och jag var tvungen att hitta på något, så vispade upp mer chokladmousse och hedde på det. Lite vanilj i smeten skulle inte heller skada och ett bra tips är att lägga bananskivor emellan (supergott).