Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel citruskyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en snabb, god och enkel vardagsrätt, som tar tillvara det faktum att citrusfrukter och kyckling är en bra kombination.

Ingredienser

Instruktioner

Koka fyra portioner ris. Tvätta limen och citronen. Riv skalet och pressa ur saften. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i smör ca 5 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg över filéerna i en tjockbottnad kastrull. Häll över citrussaften och det rivna skalet. Vispa ihop crème fraiche, vatten, hönsbuljongtärning, honung och soja. Häll allt över filéerna. Låt koka några minuter på svag värme. Servera med ris och persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maahl 9 januari 2009

    Det här var gott. Nästa gång slänger vi med en lök och lite bönor. Jag ska vara lite försiktigare med citronen också. Vi använde 600 g kycklingfilé till fyra portioner.

  • abkn 24 augusti 2009

    Det var gott:) vi åt det med potatisklyftor istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.