Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel dessertpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enklare än så här kan det knappast bli att göra en paj? Du gör degen i pannan, "häller" i pajformen och läg- ger på fyllningen! Inget kavlande...! Här är det degen som är det fiffiga och enkla! Fyllningen gör Ni efter årstid och vad Ni tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret (eller margarinet) i en panna. Rör ned vetemjöl, strö- socker och bakpulver.
  2. Häll smeten i en osmord pajform. Tryck ut med en gaffel, så det blir jämnt fördelat.
  3. Lägg på önskad fyllning.
  4. Grädda i 200º ca 20 min.
  5. Servera med vaniljsås eller lätt- smält vaniljglass.
  6. Smaklig dessert!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • snuppas 14 januari 2011

    Världens enklaste paj att göra och förmodligen världens godaste också. Jag brukar fylla med blåbär och servera med vaniljsås till och den blir alltid oerhört uppskattad. Tack för receptet! :)

  • MiciSays 17 juli 2012

    Tack skall du ha för detta superba recept. Ingredienserna kan man lätt ha hemma. Den är snabb att baka om andan faller på eller gästerna anmäler sig kortfristigt. Och så god den är! Tack vare avsaknaden av ägg lämpar den sig även för personer med många allergier. Jag kommer sällan ihåg att ta ut smöret ur kylen i tid och avskyr att jobba in fettet i degen, och smörja form och kavla - allt detta elände slipper jag :-).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.