Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel fisk med ost i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det är en maträtt som man kan slänga in i ugnen när inte tiden eller orken finns. Det tar ca 10 min för att förbereda den, sedan "sköter den sig själv" i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg blocken i en ugnssäker form, salta och peppra, pressa citron över, ta inte för mycket, då kan grädden skära sig. Häll över grädden, hyvla osten och täck all fisk med den. Ställ in ugnen i ca 20 - 30 min. Det är klart när osten fått fin färg, kan med fördel känna med en sticka om fisken är genom kokt.
  3. Servera gärna med ris och ett gott färskt bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ann1Ksen 24 juni 2012

    Enkelt och gott. Jag blev inspirerad och gjorde en variant: Jag la två torskblock i en form, saltade, pepprade och klämde 1/2 citron över fisken. Satte in formen i 175 gr ugn 15 min. Under tiden kokte jag 3 dl grädde med en fiskbuljongtärning. Hällde på det efter 15 min och strödde på riven västerbottenost. In i ugnen ytterligare 15 min. Under tiden rev jag 500g morötter grovt och förvällde dom. Det blev som färggrannt "ris" till fisken. Alla i familjen (två vuxna och 2 tonåringar) tyckte det var jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.