Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel fläskfilégratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tror detta recept skapades av en trött eller bakfull kock. Tokenkelt och mycket gott! Grädden kan variera från 5 till 40% fetthalt, men som vanligt - vispgrädde är ju godast ... Uppdatering: Eftersom Campbells champinjonsoppa inte längre säljs i affärerna, kan man ersätta denna med en påse Blå Band Champinjonsoppa, utblandad med endast 3 dl mjölk. Låt detta sakta koka upp under omrörning, tills den får en ganska tjock konsistens, ungefär som Campbells outblandade soppa i burk. (Tillsätt gärna några extra stekta, skivade färska champinjoner också.) Följ annars receptet som vanligt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, krydda med valfri grillkrydda (föreslår Paul Prudhommes "Pork and Veal Magic") och stek. Lägg dem i en gratängform. Strö över chipsen.
  2. Vispa ihop grädden och den outspädda soppan för hand och häll denna blandning över gratängen. Täck med skivade tomater och strö över osten. Gratinera 20-30 minuter i 200 grader.
  3. Servera med sallad, dressing och bröd. Kan det bli enklare?

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vivecal 13 september 2009

    Supergott. Detta ska jag göra fler gånger Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.