Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel fläskfilépanna med fransk senap och pressad potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb och smakrik vardagslyx Tagit bort 'gnutta' och skrivit ca antal potatisar. Rättstavat några ord och tagit bort onödiga mellanslag. Knepigt när man gör detta via mobilen:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen. Dela i mindre bitar så kortas koktiden ner. Koka potatisen medan du gör pannan.
  2. Rensa bort eventuella senor från filén och skär filén i centimetertunna medaljonger. Stek medaljongerna i olja tills de fått färg. Om det bli trångt i pannan, stek två omgångar. Lägg i allt kött i pannan. Sänk värmen. Häll på grädden, crème fraîche, senapen och några droppar soja. Smula i buljongtärningen och lägg i persilja. Smaka av med peppar och sambal eller tabasco. Var försiktig med salt eftersom både buljongen och sojan är salta. Häll ev. i mer soja för färgens skull (ljusbeige) Låt puttra tills köttet och potatisen är klar. Häll av poatisvattnet och pressa potatisen med potatispress. Servera med valfria grönsaker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MosterNettan 29 november 2012

    Låter enkelt och gott! En lagom lördagskvällsrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.