Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel fruktkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

OBS! Kakan ska inte innehålla något bakpulver.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en stor kastrull på svag värme. Klicka i marmeladen och rör så att även den smälter. Ta av från plattan och låt svalna litet. Smörj och bröa under tiden en rund eller avlång form som rymmer 2 liter och sätt på ugnen på 250 grader. Rör sedan ned sockret i smörblandningen och därefter 1 ägg i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, hela mandlar, russin och tillsätt det. Rör ihop smeten ordentligt. Lägg den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1-1½ timma. Känn med sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna och slå sedan in den i folie. Kakan behöver minst 2 dygn på sig i kylen för att mogna innan den serveras. Håller sig länge i kylen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.