Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel gräddtårta med hallon i gelé

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket enkel tårta, som går snabbt att göra och är nästan omöjlig att misslyckas med, då man använder färdiga tårtbottnar! Kan enkelt varieras med olika bär eller frukter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka vaniljkrämen, eftersom denna bör svalna en stund. Anvisningar finns på paketet. (För kräm används t ex 2,5 dl mjölk, 2 msk torrvara och 2-3 msk socker, anpassa detta efter receptet).
  2. Packa upp sockerkaksbottarna, och varva ingredienserna i följande ordning: botten, hallonsylt, botten, ca 2,5 dl marsánkräm, botten, ca 1,5 dl marsánkräm. Har marsánkrämen inte svalnat, kan tårtan nu sättas in i kylen en stund.
  3. Lägg de tre gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ungefär 10 minuter. Hetta under tiden upp hallonsaften (inte så mycket så det kokar), och lägg sedan ner gelatinbladen där i. Ta inte med vattnet de har legat i.
  4. Sedan ska geléblandningen svalna. Snabbast går det om du ställer kastrullen en stund i frysen, men var då noggrann med att det inte står för länge, för då måste du värma lite på gelén igen.
  5. Medan du väntar kan du garnera tårtan med grädde och bär. Vispa inte grädden för hårt, för då blir det svårt att spritsa. Jag spritsade grädde runt kanten på tårtan, och sedan i cirklar in mot mitten. Lämna dock en bit till de frysta bären, som du lägger i en cirkel i mitten. Spritsa det eventuella tomrum som blir kvar mellan bären och grädden.
  6. När gelén har blivit mer trögflytande, sprider du den helt enkelt över bären med en sked. Låt tårtan stå någon timma i kylskåpet så gelén hinner stelna ordentligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.