Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kålpudding

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en lättlagad variant av kålpudding. Kålen behöver inte brynas.

Ingredienser

Instruktioner

Koka och mosa potatisen. Rör ner den i färsen tillsammans med salt, peppar och mjölk. Arbeta till en smidig smet. Skär kålen i bitar och förväll den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av väl.Rör ner kålen i färsen och blanda väl. Lägg det i en smord eldfast form. Pensla ytan med smält matfett. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills kålpuddingen har fått fin färg. Bjud kokt potatis, lingonsylt och rårivna morötter till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Keran5 20 november 2008

    Jättegott och enkelt . Tack för receptet. Kerstin

  • AniiElla 3 augusti 2009

    Bra med ett enkelt och snabbt recept när man har småttingar! Tack!

  • hot_tezz 16 september 2009

    det va väldigt enkelt bara ungs temp som saknas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.