Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel köttfärspaella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paella är spanska för gryta och används om flera slags grytor. Spanska grytor brukar göras med saffransris, här i en vardagsgryta med köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp matolja i en gryta, blanda ner färsen och bryn den under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär dem i små tärningar. Vänd ner lök och paprika i färsen och tillsätt tomaterna med spad. Låt alltsammans puttra under lock.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner saffran mot slutet av koktiden. Blanda ner det färdigkokta riset i färsen och rör om väl. Smaka av med salt och peppar och servera.
  4. Själv brukar jag använda gurkmeja istället för saffran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.