Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kycklinggryta

Det ska inte vara krångligt att få till vardagsmat som går snabbt, smakar gott och är näringsrik. Men ibland känns det otroligt svårt att få till den ekvationen när hungern sätter in på samtliga familjens medlemmar och kvällens middag inte ens är inhandlad. Då är det perfekt att ta till en enkel kycklinggryta. Ner med alla ingredienser och på med en sås som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen. En enkel kycklinggryta med kokosmjölk ger en asiatiskt touch och är ett gott alternativ till grädde eller creme fraiche. Prova också att göra kycklinggryta med smak av mango chutney, som får smaklökarna att resa hela vägen till Indien!


Skär morötterna i stavar. Skala löken och skär den i klyftor. Skär en skåra i citrongräset och banka till den grova sidan lätt med t ex en liten kastrull, så att det splittras lite. Strimla solt...

4

Skär filéerna i mindre bitar och bryn i oljan. Skala och tärna morötterna och låt fräsa med tillsammans med lök och pressad vitlök. Späd med matlagningsvin och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka...

2

Gör såhär! Börja med att skiva morötterna, hacka broccolin, vitlöken, champinjonerna och pepparfrukten i mindre bitar och lägg i en skål. Fortsätt sedan med att skära kycklingen i mindre bitar, ty...

45 min
4-5
2

Tvätta citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Skala smålökarna. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur paprikan och skär långa klyftor. Stycka kycklingen i portionsbitar. Klappa in salt och peppa...

4
1

Sätt på vatten till jasminriset så allt är klart samtidigt. Klipp av ett hörn av påsen med kyckling och tina i micron 1 min. Lägg över kycklingen i en traktörpanna (eller annan panna med högre kant...

15 min
2-3
3

Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i en större stekpanna eller allra helst i en gjutjärnsgryta och stek den tills den fått färg på utsidan och inte är rå inuti. Krydda med svartpeppar och...

4
2

Har du inte hunnit tina kycklingfiléerna så lägg dem i en påse i en skål med varmt vatten 10 minuter. Häll upp 6 dl vatten i en kastrull och lägg i riset och 1 tsk salt. Sätt plattan på högsta värm...

20 min
4

Flå och klyfta tomaterna. Strimla paprikan. Koka med kryddorna och citronsaft ca 10 min. Bena ur kycklingen och blanda ner, låt allt bli genomvarmt. Strö över persilja....

1

Skär kycklingen i bitar, salta och peppra och fräs på, lägg över i en gryta. Tillsätt alla ingredienser förutom paprika, purjolök och mango och låt puttra i ca 10min. Tillsätt sedan den strimlade...

4

Väldigt enkel rätt. Sätt på riset. Medans riset blir färdigt börjar du med att "steka" wokgrönsakerna med lite olja i en gryta. När dom börjar bli klara pressa i en vitlöksklyfta och låt steka med...

30 min
4

Strimla kycklingfilén och bryn den i olja. Skölj och stimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Låt purjolök och paprikan fräsa med köttet. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Koka upp och koka...

4

Bryn kycklingbitarna i en gryta. Slå på en halvliter vatten och låt småkoka i ca: 15 minuter. Hacka morötterna i större bitar och den gula löken i mindre bitar. Lägg det i grytan. Låt koka ca: 40 m...

3

Strimla kycklingen och stek den med salt och peppar tills den är genomstekt. Gör quinoa/matvete enligt anvisning men låt koka med hönsbuljongtärningen. Blanda i strimlad purjolök, paprika och squash...

30 min
3

Hacka löken och fräs i en gryta Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, jag brukar skiva dem. Fräs kycklingen tillsammans med löken, häll över vitlöksosten och crème fraichen rör om och låt sedan pu...

20 min
4

Skär kycklingfilén i bitar och strimla purjolöken. Stek kycklingen i lite smör i en stekpanna, krydda med kycklingkrydda. Fräs under tiden purjolöken i smöret i en gryta. När kycklingen är stekt lägg...

4

Bryn baconet lagom mycket och låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingfilé i bitar och stek, när dom är halvklara häller du i skivad purjo och en tomat i bitar. Salta och peppra, men tänk på a...

40 min
4-6

Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem sedan med vitlök, salt och peppar. Häll över krossade tomater och matlagningsgrädde och låt puttra tills kycklingen är genomstekt. Tärna eller bryt ned f...

30 min
6-8
4

Stek upp kycklingen, krydda med curry, tillsätt skuren selleri och champinjonerna. Sätt igång riset, man kan ha vanligt ris också men jag föredrar jasminris. Häll i thai curry , låt det stå och...

1 h
6-8
2

Tina frysta filéer, dela dem ev i två bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i smör i stekpannan eller stekgrytan på medelstark värme. Tillsätt vin, vatten, fond, kryddor och tomatpuré. Salta lätt. K...

2
2

Strimla kycklingen och skär löken i bitar. Skär morot och potatis i så stora bitar du vill ha. Stek kyckling och lök i smör eller olja tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt övriga ingredienser och...

30 min
4-6
1

Bryn kycklingen i olja i någon minut tills den fått fin färg. Häll sedan på de passerade tomaterna och lägg i buljongtärningarna. Låt puttra på spisen tills kycklingen är så mör att den faller av bene...

45 min
4
1

Gör ett snitt i varje kycklingfilé. Lägg en skiva skinka en skiva ost och en kvist persilja i varje snitt. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Bryn filéerna tills de fått fin färg på alla sidor. Salt...

40 min
4
1

Dela kycklingen i grytbitar och stek i grytan tillsätt smba oelek och soja, stek tills kycklingen är mör, häll sen över i en annan bunke så länge. Koka nudlarna under tiden , sila av och ställ undan....

30 min
4
1

Dela kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i olja, salta och peppra. Hacka lök och dela champinjonerna i bitar. Lägg detta i stekpannan och fräs ett par minuter Häll på grädde, fond och chilisås....

30 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.