Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kycklinggryta

Det ska inte vara krångligt att få till vardagsmat som går snabbt, smakar gott och är näringsrik. Men ibland känns det otroligt svårt att få till den ekvationen när hungern sätter in på samtliga familjens medlemmar och kvällens middag inte ens är inhandlad. Då är det perfekt att ta till en enkel kycklinggryta. Ner med alla ingredienser och på med en sås som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen. En enkel kycklinggryta med kokosmjölk ger en asiatiskt touch och är ett gott alternativ till grädde eller creme fraiche. Prova också att göra kycklinggryta med smak av mango chutney, som får smaklökarna att resa hela vägen till Indien!


Rensa kycklingen och lägg i en gryta. Dela på champinjonerna och hacka lök till mindre bitar. Och kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs lök, champinjonerna och paprikan. Lägg dom i gryta när dom ha...

40 min
4
1

Skär kycklingköttet i småbitar. Stek det i omgångar tillsammans med strimlad paprika och bacon. Salta och peppra. Häll över buljongen och låt grytan sjuda 5 min. Tillsätt grädde blandad med vetemj...

30 min
4
1

Blanda alla ingredienser utom kycklingen och grädden. Strimla kycklingen och lägg den i marinaden i en påse eller skål. Låt den stå och dra i 30 minuter. Häll allt i en ugnsfast form. In i ugnen...

4
1

1) Skär kycklingen i kuber. Strimla purjon och dela svampen. Bryn väl i smör och olja. Krydda med peppar. Tillsätt vin och buljong, rör om. 2) Rör ner creme fraichen och tillsätt soja för färgens sk...

30 min
3-4

Gör så här: Skiva kycklingfiléerna och sprid ut dem i en ugnsform.Salta. Skiva paprika och hacka lök och lägg i formen. Strö över 2 hönsbuljongtärningar. Tillsätt 2 crème fraiche. Fyll upp formen med...

4

Blanda kyckling och soja. Hacka löken. Stek kyckling och lök. Krydda och lägg i en gryta. Häll över buljongen och sjud grytan i 7-8 min. Rör ner grädde blandad med mjöl. Sjud i 5 min. Strö över li...

4

Börja med att ansa innerfiléerna och skär de i 2-3 bitar. Väljer du vanlig kycklingfilé så skär dem i 4-5 bitar istället. Stek kycklingen lätt i en panna med smör + olja tills de blivit ljusa och...

40 min
4

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda maizena, salt, chilipulver, svartpeppar och kryddnejlikor. Vänd kycklingen i kryddblandningen. Bryn fettet i en stekpanna och bryn kycklingen. Lägg över den...

10-12

Börja med riset så är maträtten färdig när riset är kokt. Fortsätt med mangosalladen så hinner den stå och dra en liten stund. Tärna mango och rödlök. Finhacka chilli och lägg i cashewnötterna....

30 min
4

Krydda och bryn kycklingen väl i en panna med matfett. Fräs smör och mjöl i en traktörpanna, späd med buljong och grädde och rör om väl. Koka tills såsen tjocknar lite och lägg sedan i köttet. Låt...

6

Strimla kycklingfiléerna. Lägg köttet i en skål, droppa över fisksåsen och rör om. Skala och hacka vitlöken. Skala och riv ingefäran. Ta bort de yttre bladen från citrongrässtjälken och hacka den n...

4

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor och fräs i stekgrytan. Krydda med curry, paprikapulver, salt och peppar. Curryn skall alltid steka med kycklingen för att få bästa smak. Gör en redning på mjö...

30 min
4

Skär alla grönsaker, vitlöken och frukt i tärningstora bitar. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i panna med lite smör. Lägg över i en gryta. Bryn grönsakerna och frukten också. Lägg därefter...

6

Ansa och skiva purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar utan att putsa den. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna och tillsätt purjolöken och vitlöken. Krydda med salt och pep...

4

Dela den tinade kycklingen i mindre bitar. Bryn alla bitarna i en gryta och pressa ner vitlöken. Dela svamp och paprika och lägg i grytan. Häll på all grädde. Klipp de soltorkade tomaterna i aske...

30 min
4-6

Skär kycklingen, paprikan och löken i bitar. Stek dessa i smör och olivolja tills kycklingen är nästan helt klar. Häll då över crème fraichen, vattnet eller mjölken och red grytan. Ha i kycklingbuljon...

30 min
3-4

1. skär kyclingen i bitar. bryn dem sedan i smöret, salta och peppra. 2. häll i vattenet, créme fraichen, fonden och senapen. låt småputtra i några minuter så att kycklingen blir klar. Servara grytan...

20 min
4

Bryn kycklingen i smör tillsammans med löken. Blanda ner övriga ingredienser och låt koka samman 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med färsk pasta, ris eller bulgur....

4

Skär köttet i mindre bitar. Salta, peppra och stek köttet i smör eller rapsolja. Tillsätt crème fraiche och koka ca 5 min. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med pressad potatis och grönsaker, t...

30 min
4

Stek kyckling och hackad lök tills det får färg. Koka upp vatten i en kastrull och häll ner kyckling och lök. Häll på grädde, lägg i buljongtärningarna, häll i soja, pressa ner vitlöksklyftorna. Låt k...

40 min
6

Koka riset. Skär kycklingen i bitar och krydda den med de kryddor man vill steka kycklingen. När kycklingen börjar bli genomstekt, ha i grönsakerna. Låt steka en stund och häll sedan i vatten. L...

40 min
4

Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint. Bryn löken och paprikan på svag värme utan att de tar färg. Tillsätt resterande ingredienser och låt allt puttra i ca. 20 mi...

4

Dela kycklingen i 8-10 bitar och bryn dem i matfettet. Borsta potatisen och skala den ev. Skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg hälften av potatisen som en botten i en gryta som tål ugnsvärme, lägg...

4-5

Skär paprika och chili i strimlor. Skala och hacka löken grovt och svampen i skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Skär kycklingen i kuber och fräs denna i panna tills den har fått en gyllene fä...

1 h
6-8

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.