Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel lax- och spenatpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lax och spenat är en klassisk kombination. Den här pajen är god till lunch, middag eller buffébordet. Pajdegen är glutenfri och består av bovete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda bovetemjöl, rismjöl, boveteflingor, fiberhusk och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåp ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Förgrädda 5 minuter innan du fyller pajskalet. Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen. Hacka spenaten grovt. Skiva laxen i cm tjocka skivor.
  4. Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten. Häll äggstanningen över fyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen ca 25 minuter, eller tills äggstanningen har stannat och är fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.