Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Laxfilé med sting

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Denna rätt gör vi ofta när vi inte har så gott om tid. Och den går att variera; ersätt thai chilisås med t.ex ajvar relish, pepparrot, med vanlig chilisås och kryddor, med senap och örter etc. Möjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som hindrar :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra laxfiléerna på båda sidorna. Rör ihop crème fraiche, matlagningsgrädden, thaisåsen och saften av limefrukten i en traktörpanna.
  2. Låt koka upp lätt på spisen. Smaka av, vill du ha starkare sås förstärk med mer thaisås, mildare tag lite mer creme fraiche . Tänk på att om du använder frysta laxfiléer så blir såsen något tunnare.
  3. När såsen är varm lägg i laxfiléerna. Låt småputtra tills du ser att laxfiléerna är genomkokta ca 5-10 min beroende på tjocklek. Om de är frysta får du räkna med dubbla koktiden.
  4. Strö över paprikahacket och servera direkt ur pannan.
  5. Garnera gärna också med en bit lime att pressa över rätten.
  6. Servera med ris eller bulgur, gärna fullkornsvarianter, blandat med broccolibuketter (låt de koka med de sista 5 min) och cocktailtomater. Risoni är också ett mycket gott alternativ.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.