- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Denna rätt gör vi ofta när vi inte har så gott om tid.
Och den går att variera; ersätt thai chilisås med t.ex ajvar relish, pepparrot, med vanlig chilisås och kryddor, med senap och örter etc. Möjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som hindrar :)
Instruktioner
- Salta och peppra laxfiléerna på båda sidorna.
Rör ihop crème fraiche, matlagningsgrädden, thaisåsen och saften av limefrukten i en traktörpanna.
- Låt koka upp lätt på spisen. Smaka av, vill du ha starkare sås förstärk med mer thaisås, mildare tag lite mer creme fraiche . Tänk på att om du använder frysta laxfiléer så blir såsen något tunnare.
- När såsen är varm lägg i laxfiléerna. Låt småputtra tills du ser att laxfiléerna är genomkokta ca 5-10 min beroende på tjocklek. Om de är frysta får du räkna med dubbla koktiden.
- Strö över paprikahacket och servera direkt ur pannan.
- Garnera gärna också med en bit lime att pressa över rätten.
- Servera med ris eller bulgur, gärna fullkornsvarianter, blandat med broccolibuketter (låt de koka med de sista 5 min) och cocktailtomater.
Risoni är också ett mycket gott alternativ.
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar