Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

God och snabb laxlåda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och koka potatisen. Låt den svalna och skär den i ca ½ cm tjocka skivor. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Skär bort skinnet från laxen och skär den i skivor. Snitta purjolöken och skiva den. 4. Varva potatis, lax, purjolök och dill i en ugnssäker form. Avsluta med potatis. 5. Vispa upp äggen, blanda med grädde och mjölk. Krydda med peppar och häll över blandningen. 6 Sikta över ströbröd. Grädda "lådan" 35-40 minuter mitt i ugnen.
  2. För alla? Gör glutenfri: Använd ströbröd utan gluten. Gör laktosfri: byt mjölk och grädde mot laktosfritt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • delikat 3 september 2008

    Lätt att laga och gott att äta! Vår 7-åring gillade maträtten, medan 4-åringen vägrade att äta. Alla gillar inte allt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.