Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är nog den godaste laxrätten jag vet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva en purjolök i tunna skivor. Lägg i en form. Lägg laxfilébitarna ovanpå. Salta och peppra.
  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och värm den. Obs! Inte koka!
  3. Häll såsen över laxen.
  4. Ugnen 225 grader i ca 30 min
  5. Garnera med röd rom
  6. Servera gärna med pressad potatis

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Okänd 11 juni 2011

    jättegod lax. enkelt och går snabbt och göra. ska ha den på söndagsmiddag.

  • IiidaNilsson 15 juni 2011

    Bland de godaste laxrätter jag gjort. Görs en hel del här hemma! =)

  • missQ 1 februari 2012

    Det här var förvånande gott. Det såg inte så speciellt snyggt ut när jag hade lagat det, men alla gillade det. Jag kommer att göra det fler gånger.

  • tuck 3 augusti 2012

    Tack för ett bra recept som är både lättlagat och jättegott. Mvh. Tuck

  • Cassiopeya 8 augusti 2012

    Så smarrigt! Använde ett gott vitt mousserande vin. Blev hur gott som helst :P Till åt vi färsk potatis, kokta morötter och en fräsch sallad med gurka och rädisor. Helt klart en 5:a och en rätt vi kommer göra igen många gånger. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.