- Serverar: 6 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En jättegod chokladkaka som är otroligt lätt att göra, en riktig "släng ihop-kaka" Den enda chokladkakan jag gör efter att ha fått receptet.
Instruktioner
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
Smält smöret/margarinet.
Blanda allt torrt.
Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min). Tillsätt det smälta margarinet/smöret och äggen i det torra. Häll sist i hett vatten, jag brukar sätta igång vattenkokaren när jag börjar. Smeten blir väldigt rinnig, men det är precis så det ska vara. Häll i bröad form, in i ugn i 175 grader ca 40 minuter.
- Ett tips är att förvara den i kylen en stund innan servering, den är mycket saftig!
Publicerat den
7 augusti 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hallo har bakt denne , hadde 1/2 dl mere hvetemel. så hadde jeg romdråper i stede for vaniljesukker. Å den ble så fin stor og saftig. Super bra kaffekake. Lett å bake . Så takk for denne fine kakeopskriften.
Vad kul att höra att den blev uppskattad! Ja, den är verkligen saftig, och den är ju så himla enkel att göra att man gärna gör den lite för ofta....
Fantastiskt god och lättbakt kaka. Kommer definitivt att baka den många, många fler gånger. Stort tack för receptet!
Mycket god , fått mycket beröm för den.