Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel näringsrik mat (Martabak Telur)

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jag kallar den här maten på mitt språk “Martabak Telur”, telur betyder ägg. Vi vet att ägg har flera näringsämnen, t ex kolhydrater, proteiner och åtta typer av aminosyror som är användbara för kroppen, särskilt för barn som är växer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp ägg lätt, häll i de andra ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan medan du gör de andra stegen. Hetta upp oljan i en wokpanna och woka vitlök på medelvärme i 1 minut. Lägg i köttfärsen och woka tills den får lite färg. Tillsätt currypulver och blanda. Salta och peppra, häll sedan kokosmjölk i woken. Woka tills kokosmjölken absorberats i köttfärsen. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. När köttfärsen har svalnat då gör vi nästa steg. Häll köttfärsen (steg2) i äggblandningen (steg 1), blanda väl. Lägg vårulledeg på en skärbräda. Ta 3-4 msk köttfärsblandning och lägg på degen. Vik in sidorna till en fyrkant. Hetta upp 3 msk olja och stek ordentligt. Servera med currysås eller tomatsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.