Jag kallar den här maten på mitt språk “Martabak Telur”, telur betyder ägg. Vi vet att ägg har flera näringsämnen, t ex kolhydrater, proteiner och åtta typer av aminosyror som är användbara för kroppen, särskilt för barn som är växer.
Instruktioner
- Vispa upp ägg lätt, häll i de andra ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan medan du gör de andra stegen.
Hetta upp oljan i en wokpanna och woka vitlök på medelvärme i 1 minut.
Lägg i köttfärsen och woka tills den får lite färg.
Tillsätt currypulver och blanda.
Salta och peppra, häll sedan kokosmjölk i woken.
Woka tills kokosmjölken absorberats i köttfärsen. Ställ åt sidan och låt svalna.
- När köttfärsen har svalnat då gör vi nästa steg.
Häll köttfärsen (steg2) i äggblandningen (steg 1), blanda väl.
Lägg vårulledeg på en skärbräda.
Ta 3-4 msk köttfärsblandning och lägg på degen.
Vik in sidorna till en fyrkant.
Hetta upp 3 msk olja och stek ordentligt.
Servera med currysås eller tomatsås.
Publicerat den
22 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar