Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel, nyttig lunch i en melonskål

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jag provad att göra en sallad med melon häromdagen som jag serverade i melonskål. Jättegulligt och supersmaskigt. Det tog bara några minuter att sno ihop och sedan fick jag en mysig stund under mitt favoritträd i trädgården. Jag valde att ha lite kokt quinoa i botten på salladen för att göra den mer mättande och för att få lite mer protein, men det är en smaksak. Salladen är lika god med eller utan quinoa. Man kan välja vilken melon som helst och till det här receptet valde jag galiamelon som är söt och fräsch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela melonen på mitten.
  2. Skär av en liten bit av botten så att melonen kan stå upp.
  3. Skär ett tätt rutmönster i melonhalvorna utan att skära igenom kanterna.
  4. Använd en stor sked och skopa upp fruktköttet så att du får små melonkuber. Lägg melonkuberna i en separat skål och lägg i alla övriga ingredienser. Blanda.
  5. Fyll botten på melonhalvorna med kokt quinoa och toppa med melonsallad. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.