Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel och god filmjölkslimpa

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jätte enkel att baka. Degen är klar på 10 minuter då den inte behöver jäsa eller bakas ut. Nyttig. Du slipper tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i bröd i affären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 7 dl vetemjöl. Gärna dinkel, grovt rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att byta ut någon deciliter mot havregryn.
  2. Blanda ner 1 tsk salt, 2 tsk bikarbonat samt 4dl fil. Välj vad du vill smaksätta med; t.ex. lingonsylt, rårivna äpplen, russin, morötter, sirap, oliver, torkat frukt etc. Det mesta funkar! Rör om.
  3. Smörj en brödform med lite rapsolja och lägg ner degen där. Den ska vara lagom klistrig i konsistensen.
  4. Strö över linfrö, solroskärnor och dinkelpuffar eller annat gott du har hemma.
  5. Ställ in brödet i ugnen 175grader i 40-60 minuter. Låt sedan kallna under bakduk. Ät med exempelvis smör och ost.
  6. Gör 2-3 stycken limpor när du ändå är igång och -vips- har du täckt brödbehovet för hela veckan. Kryddningen av brödet går att variera i all oändlighet - bara fantasin sätter gränser.
  7. Tips: Blanda linfrö, solroskärnor etc. direkt i degen istället för på - då slipper du allt smulande.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 28 november 2008

    Jag änvände brödkrydda och brödsirap som smaksättare. Det blev kanongott. Tack för ett bra recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.