Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel och god lasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek färs och hackad lök. När det är färdigt tillsätter du burktomaterna, buljong, kryddor .Låt puttra 10-15 min.
  2. Sås: Smält lite smör, vispa i mjölet. När det är klump fri tillsätter du mjölken. Salta och peppra. Låt koka upp under omrörning med en visp.
  3. Häll hälften av såsen (2,5 dl) i en ugnsform. Lägg plattor på (ej dubbelt), häll sedan 1/3 av färsen, sedan plattor på, sedan färs, sedan plattor och sista färsen på. Nu häller du på såsen. Sedan river jag på osten istället för i såsen. Låt vara i ugnen 200 grader ca 30 min till den fått fin färg.
  4. När den är klar så låt den helst stå en 15 min ute så den får "sätta" sig lite.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.